Menu

Sneeuwwitje nog altijd maagd

0 Comment


Van sommige dingen zou ik willen dat men ze nooit had ontdekt. In mijn jeugd was ik een groot Milli Vanilli fan, in het diepste geheim. Zo geheim dat ik geen enkele poster van deze mooie jongens aan de muur had. Zelfs geen platen, ik luisterde ze alleen als ze toevallig op de radio voorbij kwamen. Met een onderdrukte erectie zei ik dan tegen wie het horen wilde, of niet horen wilde dat het twee nichten waren die niet eens konden zingen. Wat ik op dat moment nog niet wist was dat ze inderdaad niet konden zingen, nou ja ze zongen niet hun liedjes in, ze playbackte de liedjes, en best goed. Maar toen het uitkwam dat ze hun hits door andere in lieten zingen was het hek van de dam. De arme Rob Pilatus pleegde zelfs zelfmoord, wat voor mij niet had gehoeven, waarom moet alles zo echt zijn, als er zoveel om ons heen nep is. Of zijn achternaam iets met lenigheid te maken heeft zou ik niet weten. Maar Milli Vanilli was niet het eerste Duitse duo dat de boel vrolijk belazerde. U zult denken hij zal nu wel over die Oostenrijker Adolf Hitler gaan bomen, maar lieve mensen Adolf Hitler was geen duo, was dat maar zo geweest dan hadden ze gezamenlijk kunnen verhangen. Nee ik schrijf hier over de Gebroeders Grimm, Hitler blies vooral sprookjes uit waar de Gebroeders Grimm ze vooral schreef. Jacob Ludwig Karl en Willem Karl beweerde stad en land af te reizen om inspiratie op te doen, die ze vonden in Duitse Sagen. In werkelijkheid verbeterde ze alleen sprookjes van rijke dames die hun de sprookjes panklaar opstuurde. Maar wie de sprookjes ook schreef, het zou zonde geweest zijn als het links dragende schrijvers duo de sprookjes sierlijk in het haardvuur hadden geworpen met hun immer klamme handjes.

Title: Sneeuwwitje nog altijd maagd | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Uitgeverij Ontploft Various

Walt Disney had dan een stuk minder sprookjes kunnen jatten. Bijvoorbeeld Sneeuwwitje, dat mooie meisje waarvan één ieder dacht dat het mooie meisje het met zeven geile dwergen deed, mooi niet. Als ze ergens van moest kotsen was het wel dwergen en geile dwergen al helemaal. Maar het schaap moest natuurlijk ergens slapen, dan maar bij die stomme kut kabouters.

Uiteindelijk werd ze door een kus van het Prins op zijn witte paard, het paard met de twee lullen, één aan zijn buik en één op zijn rug gered. Nou wat was Sneeuwwitje blij met haar mooie Prins.

Jammer dat de hoffelijke Prins door Sneeuwwitje in een kamer in een verlaten kamer in hun immense kasteel de Prins betrapte toen hij de Chef Kok zijn dikke reet aan het rimmen was, Huilend rende sneeuwwitje het bos in waar ze vandaan kwam, moest zij weer hebben een chocolade Prins. De Prins en de Chef Kok leefde in tegenstelling tot Sneeuwwitje nog lang en gelukkig. Sneeuwwitje is in een Holle pijnboom gaan wonen, ja de moeder van Pinokkio inderdaad. Ze zou tot haar dood maagd blijven. Ze stierf uit eindelijk door iets hards dat in de boom werd gestoken en haar oor doorboorde, men denkt dat Pinokkio dit deed toen hij zijn moeder een beurt gaf, maar het is makkelijk om die houten Klaas overal de schuld van te geven. Ja hup kleuren die plaat.

Leave a Reply