Jun 052019
 

Volgende week wandelde ik heerlijk door de bossen die de gemeente Dalfsen rijk is. Het regende pijpenstelen en onweerde vreselijk aan de lopende band. Gelukkig fantaseerde ik dat ik in een laag zonnetje wandelde. Na een tijdje stopte ik even om een slokje uit mijn veldfles uit de Tweede Wereld oorlog te nemen, tevergeefs wist ik vooraf, want er zat een kogelgat in de bodem, een erfenis van mijn zalige opa. Toch neem ik de fles overal mee naartoe, ik vind het zo stoer om er een teug lucht uit te nemen. Toen ik met mijn hand mijn mond niet droog maakte, zag ik in de verte iets wat op een linnenkast leek in een weiland aan de Vecht staan. Natuurlijk kon ik de kast daar niet alleen laten staan, en deed mijn sandalen uit, om die te verwisselen voor mijn stoute schoenen en liep kordaat op de eenzame linnenkast af. De mouwen van mijn overhemd waren al op gestroopt, die heb ik op advies van zalige cabaretier Wim Kan in Rotterdam aangeschaft, daar verkopen ze overhemden met opgestroopte mouwen. Wat het allemaal iets minder stoer maakte, ondanks de peuk hangend op mijn lip, was dat ik tot mijn middel in een verse koeienvlaai wegzakte. Natuurlijk deed ik of er niks aan de hand was, zodat het groepje dikbil koeien even verderop mij niet kon uitlachen. Ik floot een deuntje, maar dacht bij mezelf dat die domme hoerige koeien inderdaad alleen gemaakt zijn om op te vreten, ja die kut koeien zijn om op te vreten.Title: Uit de kast op een mooie dag | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Voorpagina

Op een afstand leek de linnenkast mij antiek, stevig en van mooi hout. Er voorstaande zag ik meteen dat dit een kast van luciferhout was. Ik maakte mijn rits open, haalde mijn beste vriend te voorschijn, ik zag het gaatje in mijn eikel even samenknijpen, hij moest even wennen aan het felle zonlicht. Toen hij gewend was zeek ik de kast helemaal onder. Vanuit de kast hoorde ik een voor mij bekende stem mopperen. Verbaasd deed ik mijn penis weer terug naar waar hij vandaan kwam.

De kastdeuren zwaaide open, een drijfnat heerschap kwam uit de kast. Nee niet mijn broertje Bas, ga terug in de kast Bas. Hij weigerde met zijn armen over elkander gelijk een eigenwijs pest pokken ventje. Begrijp mij goed, het kan mij niet schelen met wie of wat mijn kleine broertje de liefde bedrijft zolang het geen dieren of kinderen zijn mag hij van mij neuken of geneukt worden tot hij er dood bij neervalt. Maar als hij uit de kast komt, dan wel één van kwaliteit graag. Maar hoe ik hem ook smeekte terug in die kast te gaan, de kale schaamluis bleef koppig weigeren. Als hij niet helemaal onder gezeken was, had ik hem er persoonlijk weer ingetrapt die aandacht trekker. Boos zei hij dat ik naar de stront stonk en ik tegen hem dat hij naar de zeik stonk. Toen moesten we lachen, omhelsde elkaar en doken met kleding en al de Vecht in. Wat een mooie dag!

 June 5, 2019  Posted by at 18:36 Pieters Proza, Voorpagina No Responses »
May 282019
 

Met in mijn hand een zak appels wacht ik bij de groenteboer op mijn beurt.

Ik heb er zin in mijn beurt, kan haast niet wachten met het afrekenen van mijn zak appels bij onze immer vriendelijke groenteboer. Het liefst zou ik bij het dametje voor mij het lucht eruit knijpen, maar dan kom ik waarschijnlijk pas aan de beurt onder de douche in het huis waar men gevangenen bewaard. Het lijkt eeuwen te duren, maar dan vraagt de tomaat rode groenteboer waarmee hij mij zou kunnen helpen, nou die zak vol zaad daar beneden zou ik die even kunnen lossen in de vriendelijke mond van de groenteboer. Snel lach ik deze ondeugende gedachte uit mijn kop, en antwoord dat ik graag de zak appels zou willen kopen, ze zijn immers niet voor niks geplukt.

Dat is dan drie Euro zegt de groenteboer. Als ik de muntjes bij de groenteboer in zijn hand druk vraag ik of hij daar nou van kan leven, groente en fruit verkopen? Volgende klant zegt de groenteboer mijn vraag negerend. Woest neem ik uit elke appel een hap, en zet de appels op de toonbank vlak voor het angstige gelaat van de nu lijk bleke groenteboer neer, de andere klanten verlaten snel de winkel. Als de rille kilte mij en de groenteboer bijna nekken, vraag ik nogmaals voor hij daar nou van kan leven, groente en fruit verkopen, Ja ik kan daar van leven meneer, zegt hij zuchtend. “was dat nou zo moeilijk” schreeuw ik als Patricia Paay, die zich eindelijk realiseert dat urine drinken niet normaal is, maar verder haar zaak is.

Tevreden loop ik met een lege plastic zak zonder appels weer naar het zonnige buiten. De plastic zak gooi ik netjes in de Ijssel en hoop dat hij op zee nieuwe vriendjes zal tegenkomen. In het water lijkt de doorzichtige plastic zak verdomd veel op een kwal, leuk hoor hoe een plastic zak zich aanpast aan de natuur. Ik vraag mij af of degene die die plastic zakken heeft gemaakt daar nou van kan leven. Wie weet is die allang in armoede gestorven en zou die dat nog niet zijn dan zal die dat toch snel gaan doen, want doordat er straks geen plastic zakjes gemaakt mogen worden zal de oude vertrouwde plastic zak uitsterven, en zo de plastic zakken makers. Ik bedoel die mensen hebben ook kinderen.

Afgelopen zaterdag was ik op een achtjarig jubileum van het Rotterdamse schoenen merk Mascolori. Ik heb aan iedereen die daar aan het feesten was even in het feest vieren Title: Kunt u er van leven ? | Artist: Pieter Zandvliet | Category: Pieters Proza Voorpagina onderbroken door te vragen wat hun beroep was, en dan gevraagd of ze daar nou van konden leven. Veel mensen negeerde mij en gingen verder met feesten of schoenen passen, beetje ongepast als iemand je vraagt of je van je beroep kan leven. Het is niet uit nieuwsgierigheid of gezonde interesse mijn vraag, maar puur uit bezorgdheid, ik wil nou eenmaal niet dat mensen niet van hun beroep kunnen leven. Ik zou bijvoorbeeld een ander beroep te kiezen, word bijvoorbeeld kunstenaar gelijk aan de vragensteller, ikke. Buiten de vraag die mij nog net iets vaker word gesteld als men mijn werk in zich opneemt, het snel van zich af laat glijden, en dan vraagt of ik met een blinddoek om werk en de vraag of ik ik zin heb in een potje oud Hollands ringsteken is de vraag,”kun je hiervan leven” de meest gestelde.

Na zesentwintig jaar exposeren zie ik er toch nog best levend uit voor een dooie kunstenaar die niet van zijn kunst kan leven. Uiteraard verdien ik geld bij met het werken op plekken waar onze heilige jonge heer liever zijn felle licht laat schijnen. Ook steeds weer uniek is de grap,”haha je werken zullen pas wat opbrengen na je dood”, door deze grap heb ik trouwens namaak lachen en dubbel liggen geleerd. De meeste kunstenaars zouden willen dat hun werken na hun dood geld opbrengen, en niet zo de vuilverbranding ingaan. Nou mensen ik ga nog even van mijn kunst leven, tabee ermee.

 May 28, 2019  Posted by at 21:39 Pieters Proza, Voorpagina No Responses »
May 022019
 
Title: What are we fighting for | Artist: Pieter Zandvliet | Category: 2011 - 2019 Artwork of the week Paintings on canvas Voorpagina

What are we fighting for
75 x 114 cm
Acrylic on canvas

in dit werk bracht ik allerlei krijgers, vijandern, bondgenoten, vrienden, strijders, superhelden uit heel de menselijke geschiedenis samen. In de linker hoel zweeft engel Bram De Krosse​ mijn helaas veel te vroeg gestorven vriend uit Raalte. Hij strooit met liefdes bommetjes voor vrede.

 

Feb 282019
 

Mark ten Hoor, Peter Kroes, Arjan Spies, altogetherThe Kryng! You might’ve heard of them, in fact last year alone they put out one album and three 7″s. Perhaps you know these guys from other formations:Combo KoedijkThe KIKLes RobotsDe Keefmen, The No-Goods and many more. If this doesn’t ring a bell yet, take this from us: This garage-rockin’ trio presents a bitter sweet slab of beat on your turntable. Two hot tracks that melt your insides in sheer desire on black 7-inch vinyl.

“You Were On My Mind / Another Love” // PRE-ORDER: From Monday MARCH 4 // Release date: MARCH 22. Cover Artwork by Pieter Zandvliet For more info about the single https://www.spazzrecords.com/

Title: The Kryng | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Voorpagina

 February 28, 2019  Posted by at 00:15 News, Voorpagina No Responses »
Jan 152019
 

Mascolori ontwerpt schoen met kunstenaar Pieter Zandvliet

De vierde Pieter Zandvliet collab is eind 2018 geboren. Pieter is de Mascolori huisschildervriend. Hij heeft een warme band met onze vrienden van atelier de Heerenplaats en heeft een netwerk aan bonte mensen uit de Rotterdamse artistieke underground. Pieter woont momenteel in het verre Oosten maar rijdt altijd enkele uren naar de Mascolori feestjes op zijn volgetekende Zandvliet-mobiel. De nieuwste collab is een collage van enkele van zijn werken. Hierin is wederom de cartoneeske, dromerige en eigenwijze stijl van Pieter goed te zien. We kijken al weer uit naar de volgende collab.

Pieter Zandvliet

Begonnen met het beschilderen van muren en spuiten van graffiti in de jaren 80. Inmiddels – door zijn typische comic verfstijl, aandacht voor omlijningen en creatieve inbreng bij Galerie Slaphanger (galerie met voornamelijk tentoonstellingen, poëzie lezingen en optredens van amateur kunstenaars) – een gerespecteerde, hedendaagse kunstenaar in de ondergrondse en mainstream art scene. Geïnspireerd door ontdekkingen en uitwisselingen met kunstenaars van over de hele wereld is het werk van Zandvliet expressief, confronterend, eerlijk en uniek. Zijn gedachten en gevoelens vertaald naar het doek in de vorm van fantasievolle, maar eveneens realistische figuren op contrasterende achtergronden. Zijn werk reist de hele wereld over met het doel zijn creatieve uitingen met zo veel mogelijk mensen te delen.

Outline by Zandvliet

Mascolori brengt mode met kunst samen. Deze schoen is gebaseerd op het werk van mixed media artist Pieter Zandvliet (1969). Zandvliet tekent al vanaf zijn derde figuurtjes op alles wat los en vast zit. En dat is eigenlijk wat hij nog steeds doet. Met zijn typische comic verfstijl en aandacht voor omlijningen neemt hij je mee op een hallucinerende reis. Zijn dromen, fantasieën en de dingen om hem heen samengevoegd tot schilderijen. Een extraverte, Pop Art-stijl die verhalend en vooral vermakend is. Nu door Mascolori op een limited edition schoen gezet met een beperkte oplage van 100 genummerde stuks.Title: Zandvliet & Mascolori schoenen | Artist: Pieter Zandvliet | Category: News Voorpagina
 January 15, 2019  Posted by at 20:02 News, Voorpagina No Responses »